Smulpaj med kassler och squash
Smulpaj med kassler och squash eller broccoli
Till 4 personer
500 g kassler
2 squash (á 250 g) eller broccoli
4 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
50 g smör
1½ dl vetemjöl
1 dl riven lagrad ost
Tillbehör
grönsallad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kasslern i tunna strimlor. Halvera squashen och skär den i halvmånar. Förväll squashen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Låt rinna av ordentligt. Lägg kassler och squash i en ugnsssäker form.
2. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll äggstanningen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
3. Hacka samman smör, mjöl och ost till ett smul. Ta formen ur ugnen och höj ugnsvärmen till 250 grader. Fördela smulet i formen och grädda ytterligare ca 10 minuter, tills smulorna fått fin färg och blivit frasiga.
4. Servera med grönsallad.