Lax- och räksymfoni
Sen lunchade vi lite lax- och räktårta. Hade sett den på "halv 8 hos mig" och blev sugen att testa.
Lax – och räksymfoni
Förrätt bestående av kavringsbotten som är täckt med lax och räkröra. Garnera med löjrom.Antal portioner: 4
Färdigt på: 2 tim
Ingredienser
Botten
225 g kavring
75 g smör, smält
Fyllning
5 st gelatinblad
150 g rökt lax
200 g räkor, skalade
2 dl crème fraiche
2dl gräddfil
1 dl purjolök, finstrimlad
0.5 dl dill, finhackad
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Garnering
Löjrom
Dill
CitronGör så här
Smula kavringen och blanda med smöret. Tryck ut i en form (ca. 24 cm i dia.) med löstagbar kant. Ställ svalt. Blötlägg gelatinblad.
Strimla laxen fint och hacka räkorna grovt.
Blanda créme fraiche, gräddfil, dill och purjolök.
Lägg i lax och räkor och smaka av med salt och peppar.
Krama ur gelatinbladen och smält på svag värme.
Blanda i ett par skedar laxröra.
Häll blandningen i laxröran och rör om väl.
Klicka ut i formen, släta till och ställ kallt i 2 timmar.
Så himla god den blev!