Kokospannkakor
Testat att göra kokospannkakor, och måste bara säga att det var sjukt gott!
Kokospannkakor
2 burkar kokosmjölk á 400 g
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk florsocker
2 tsk salt
30 g smält smör
1 dl kokosflingor
Vispa ihop en burk kokosmjölk med äggen. Vispa ner Vetemjöl, salt och socker till en jämn smet. Ha ner den sista burken kokosmjölk och smöret och vispa jämt. Ha i kokosflingorna. Stek pannkakorna som vanligt i en stekpanna på medelhög värme
Kycklingsallad
Idag kom Caroline och hälsade på mig och Levi. Så då hade jag gjort en kycklingsallad till oss.
Kycklingsallad:
Grillad kyckling, gurka, tomater, sallad, avokado, bönor och solroskärnor
Och den blev mycket god!
Lax- och räksymfoni
Sen lunchade vi lite lax- och räktårta. Hade sett den på "halv 8 hos mig" och blev sugen att testa.
Lax – och räksymfoni
Förrätt bestående av kavringsbotten som är täckt med lax och räkröra. Garnera med löjrom.Antal portioner: 4
Färdigt på: 2 tim
Ingredienser
Botten
225 g kavring
75 g smör, smält
Fyllning
5 st gelatinblad
150 g rökt lax
200 g räkor, skalade
2 dl crème fraiche
2dl gräddfil
1 dl purjolök, finstrimlad
0.5 dl dill, finhackad
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Garnering
Löjrom
Dill
CitronGör så här
Smula kavringen och blanda med smöret. Tryck ut i en form (ca. 24 cm i dia.) med löstagbar kant. Ställ svalt. Blötlägg gelatinblad.
Strimla laxen fint och hacka räkorna grovt.
Blanda créme fraiche, gräddfil, dill och purjolök.
Lägg i lax och räkor och smaka av med salt och peppar.
Krama ur gelatinbladen och smält på svag värme.
Blanda i ett par skedar laxröra.
Häll blandningen i laxröran och rör om väl.
Klicka ut i formen, släta till och ställ kallt i 2 timmar.
Så himla god den blev!