Smulpaj med kassler och squash

Till lunch idag blev det smulpaj med kassler och squash, enkelt och gott. Fredrik gillade dock inte med squash, så det får bli broccoli nästa gång.




Smulpaj med kassler och squash eller broccoli

Till 4 personer

500 g kassler

2 squash (á 250 g) eller broccoli

4 ägg

4 dl mjölk

1 tsk salt

50 g smör

1½ dl vetemjöl

1 dl riven lagrad ost

Tillbehör

grönsallad

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kasslern i tunna strimlor. Halvera squashen och skär den i halvmånar. Förväll squashen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Låt rinna av ordentligt. Lägg kassler och squash i en ugnsssäker form.

2. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll äggstanningen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

3. Hacka samman smör, mjöl och ost till ett smul. Ta formen ur ugnen och höj ugnsvärmen till 250 grader. Fördela smulet i formen och grädda ytterligare ca 10 minuter, tills smulorna fått fin färg och blivit frasiga.

4. Servera med grönsallad.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0