Smulpaj med kassler och squash

Till lunch idag blev det smulpaj med kassler och squash, enkelt och gott. Fredrik gillade dock inte med squash, så det får bli broccoli nästa gång.




Smulpaj med kassler och squash eller broccoli

Till 4 personer

500 g kassler

2 squash (á 250 g) eller broccoli

4 ägg

4 dl mjölk

1 tsk salt

50 g smör

1½ dl vetemjöl

1 dl riven lagrad ost

Tillbehör

grönsallad

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kasslern i tunna strimlor. Halvera squashen och skär den i halvmånar. Förväll squashen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Låt rinna av ordentligt. Lägg kassler och squash i en ugnsssäker form.

2. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll äggstanningen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

3. Hacka samman smör, mjöl och ost till ett smul. Ta formen ur ugnen och höj ugnsvärmen till 250 grader. Fördela smulet i formen och grädda ytterligare ca 10 minuter, tills smulorna fått fin färg och blivit frasiga.

4. Servera med grönsallad.

 


Bröllopsdag

Dagen började med en shoppingtur på Center syd. Blev en hel del kläder och en bärsele till Levi.
Sen hem och börja fixa mat och efterrätt till kvällen.

Till middag blev det currypanerad fisk med räkröra.

Efter maten blev det badet för lilleman och sen somnade han så gott.



Sen blev det efterrätt alkoholfritt mousserat i storarummet.


Banoffe paj

Det här behöver du :

GÖR SÅHÄR :

Lägg ner burken med kondenserad mjölk i en rymlig kastrull. Slå på vatten så det täcker. Koka upp och låt småkoka 2 timmar. Fyll på mer vatten allteftersom det ångas bort. Burken ska hela tiden ligger under vattenytan, annars riskerar den att explodera och du får kolasås i hela köket!

Förbered botten. Krossa digestivekexen i mixer eller för hand med kavel & påse! Smält smöret och blanda ihop med digestive. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (ca 28 cm diam). Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen. Täck med folié och ställ i kylen så länge.

När burken kokat i 2 timmar, spola kallt vatten i kastrullen och låt den stå så och svalna ordentligt.

Nu är det dags att montera ihop pajen. Öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digestive-bottnen med detta. Skiva 3 bananer och fördela ovanpå. Täck med ett lager grädde och toppa med ytterligare skivade bananer + krossad daim! Njut av världens godaste paj!

Koka burken i 2 timmar, hela tiden täckt med vatten.

Efter 2 timmar i kokande vatten så har vi nu fått en tjock krämig toffee/kola! Digestivesmulor är blandat med smöret och ska tryckas ner i formen.

Bred ut kolasåsen på digestivbottnen, lägg över skivade bananer och toppa med grädde.

Dekorera med ännu mer bananer och krossad daim!


Malmöfestivalen

Igår begav sig familjen in till Malmöfestivalen tillsammans med mamma och Uffe.
Det blev en helt underbar dag, solen sken, Levi var så snäll så och ja allmänt trevligt var det.
  
Hittade ett litet förkläde till Levi, hoppas att han ska vilja baka med mig när han blir större =)


Efter en heldag i Malmö åkte vi hem till mamma och Uffe och åt lite ostbricka, vilket var mycket gott!

Fredag

Dagen började med att familjen åkte ner och storhandlade. När vi kom hem började jag förbereda middagen och efterrätten till kvällen medan Fredrik och mamma hjälptes åt att åka till tippen.
Sen på kvällen kom mamma och Uffe hit. Och jag hade testat på att göra saffranssås till det grillade, men det var inget som föll mig i smaken, ja inte de andra heller.
Efterrätten däremot blev god:



Morotskaka

Ingredienser

10 bitar

100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2-3 morötter, ca 300 g
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel

Kräm:
25 g smör
250 g Kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att smälta smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner Kesella, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna fint. Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan. Låt den stelna i kylen


Testlagare

Nya buffé låg i brevlådan idag, och där var en massa spännande recept som jag bara måste testa. Och bäst av allt, dem söker äntligen nya testlagare så jag skickade in en intresseanmälan...


Perfekt soppväder

Regnigt idag, så vad passar bättre än en god kräftsoppa.

Kräftsoppa

6 port

2 msk smör
2 stora morötter
2 msk vetemjöl
1 lit vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 gr kräftost
1 brk färdigskalade kräftstjärtar, ca 200 gr
2 dl crème fraiche
svartpeppar
dill

Skala och grovriv morötterna och fräs dem i smöret och vetemjölet i en kastrull. Späd med vatten, tillsätt buljongtärningarna och lite svartpeppar. Låt blandningen puttra en stund.

Hacka dillen och spara några fina kvistar till garnering. Blanda i kräftost och crème fraiche samt den hackade dillen. Låt allt puttra en stund till under omrörning. Lägg i kräftstjärtarna och rör runt så att allt blir genomvarmt eller lägg kräftstjärtarna i tallriken och slå över den varma soppan.

Servera med ett gott bröd.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0